amp template

VIDEO

Door de jaren heen zijn er veel beeldopnamen gemaakt van de activiteiten van het Airborne Comité Eerde. Via deze pagina kunt u de beelden nog eens bekijken. 


4 mei 2020
Dodenherdenking

De jaarlijkse dodenherdenking kon, vanwege het COVID-19 virus, op 4 mei 2020 niet doorgaan, althans niet met publiek. Burgemeester Kees van Rooij  plaatste gedurende de dag een krans bij elk van de oorlogsmonumenten in de gemeente Meierijstad. Dat gebeurde op een niet aangekondigd tijdstip, om te voorkomen dat de kranslegging onbedoeld publiek zou aantrekken.
In de middag kwam ook ambassadeur Pete Hoekstra een krans leggen namens de Verenigde Staten van Amerika.
Het Airborne Comité Eerde legde bloemen bij de Engelse oorlogsgraven en plaatste daarna een krans.
Tot slot werd dor Hans Verhagen de Last Post gespeeld.
Bron: Airborne Comité Eerde

17 september 2019
Herdenking 75 jaar vrijheid

Een van de vele hoogtepunten van de viering van 75 vrijheid was de herdenking in Eerde. Onder grote belangstelling werden de aanwezig veteranen bedankt en geëerd.
Bron: Omroep Meierij

17 september 2019
Veteranen maken herdenkingssprong

75 jaar na hun eerste sprong, maakten oorlogsveteranen Jim 'Pee Wee' Martin (98) en Vincent Speranza (94) een herdenkingssprong. Zij landen op de heide bij Eerde, wat op 17 september 1944 de dropzone was voor het 501ste Parachute Infanterie Regiment en werden verwelkomd door de kinderen van de adoptieklas uit Eerde.
De organisatie van de herdenkingssprong was in handen van het Round Canopy Parachuting Team Netherlands.
Bron: SBS6


30 juni 2019 
Adoptie-overdracht

Groep 8 van Basisschool Petrus en Paulus in Eerde draagt de zorg voor het Geronimo monument over aan hun opvolgers, groep 7. Die klas zal komend schooljaar bijdragen aan de herdenkingen rond 75 jaar bevrijding. Het Airborne Comité zorgde samen met de Stichting Eerdse molen voor een bijzondere geschiedenisles.
Wat gebeurde er rond die 17e september 1944, de dag dat Amerikaanse soldaten voet op Eerdse bodem zetten om Brabant te bevrijden?

Bron: Omroep Brabant